Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България по Конвенцията 

...
Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България по Конвенцията 
Коментари Харесай

Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България

Фирмата-майка на Tad Group приготвя искове против България по Конвенцията  за отбрана на задгранични вложения, защото от протичащото се страда целия бранд. Става въпрос за 6-7-цифрени суми обезщетение. Това сподели юристът на шефа на Tad Group Иван Тодоров - адв. Георги Стефанов.
Освен това юристите на тримата обвинени за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите (Иван Тодоров, Георги Янков и Кристиян Бойков) са подготвили искове към съда по правата на индивида в Страсбург.
Причината за това е, че " целият напън нарушава презумпцията за невиновности въздейства на съда, тъй като съдът е жив човек. Не може прокуратурата да твърди, че някой е отговорен, може да твърди, че са събрали доказателства. " изясни адв. Стефанов в изявление за bTV.
По думите му няма никаква причина никой да бъде арестуван, а най-малка причина има по отношение на Иван Тодоров . Според Стефанов клиентът му е натопен, евентуално от конкурентна компания: " Той е вложител, който рискува лични средства, с цел да развие личен бизнес в България. "
" По наши данни доста хора, а не един, са проникнали в Национална агенция за приходите , което е видно от чатовете. Очевидно е, че не е ставало със специфичен програмен продукт, а с администраторски акаунт. Всеки възпитаник би могъл да го направи. ", сподели още Стефанов и добави, че са наясно какви условия и обстоятелства желае да разкрие Кристиян Бойков - " той има данни във връзка с авторството на действието, което е надалеч от кръга на тримата упрекнати. "
Относно двамата очевидци, които са били някогашни чиновници на компанията Стефанов разясни, че те са били единствено по един месец на работа и са имали контакт с Тодоров само при назначението и освобождението си.
Адвокатът изрази подозрение, че показаният чат от прокуратурата е на Tad Group.
" Ние нямаме какво да крием, нямаме какво да кажем, тъй като нямаме какво да крием. Не се тормозим от описа на Кристиян ", добави още Стефанов. Той разгласи, че ще се упорства разпитите да стават в наличието на арбитър, тъй като тогава може да участват и страните. 
Адвокатът добави още, че казусът е, че този развой се политизира: " Не може зам.-главният прокурор да приказва за политика, той би трябвало да приказва за процеса. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР